Zoodles με κοτόπουλο

40 ΛΕΠΤΑ

Μέτρια Δυσκολία

1 ΜΕΡΙΔΑ

Zoodles! Για όποιον αναρωτιέται, είναι μία διαφορετική εκδοχή των κλασσικών μακαρονιών σίτου φτιαγμένα από κολοκυθάκια. Αν είσαι μακαρονάς αλλά αγαπάς και τα λαχανικά πρέπει να δοκιμάσεις αυτή την συνταγή οπωσδήποτε!!! Αποτελούν επίσης ιδανική επιλογή για κάποιον που αποφεύγει την γλουτένη. 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
210 γρ. κοτόπουλο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
χυμό από 1/2 λεμόνι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κ.σ. μουστάρδα
50-70ml νερό
Για τα zoodles
4 μεγάλα κολοκύθια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο
γλυκό μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι
30 γρ. τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών
Διατροφικά στοιχεία
548 Θερμίδες (kcal)
18,8 Υδατάνθρακες (γρ.)
64,2 Πρωτεΐνες (γρ.)
24,8 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Για το κοτόπουλο
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε πολύ καλά µε ένα σύρµα την μισή ποσότητα του ελαιόλαδου, το λιωμένο σκόρδο, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, τα µυρωδικά, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και το νερό.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι, µόλις κάψει καλά, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το φιλέτο κοτόπουλου.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε το φιλέτο από κάθε μεριά για ~4 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί ομοιόμορφα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουµε το µείγµα του µπολ, δυναµώνουµε τη φωτιά και ψήνουμε µέχρι να γίνει το κοτόπουλο και στο εσωτερικό του και να δέσει η σάλτσα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Για τα zoodles
Με ένα κλασικό peeler που καθαρίζουμε πατάτες ή με το μαντολίνο κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, μετά με ένα μαχαίρι θα κόψουμε τις λεπτές φέτες σε στενές λωρίδες (~20-25 εκ.)
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το γλυκό μπούκοβο.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε τα zoodles και ανακατεύουμε πολύ καλα. Καλό θα ήταν πριν προσθέσουμε τα zoodles στο σκεύος μας, να τα πιέσουμε προσεκτικά με ένα χαρτί έτσι ώστε να απορροφηθούν τα περιττά υγρά του κολοκυθιού αλλά παράλληλα να μην κοπούν.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
8.
Μαγειρεύουμε για ~ 5-7 λεπτά (ανάλογα με την κουζίνα μας) έτσι ώστε να διατηρηθούν τραγανά, ουσιαστικά θέλουμε να έχουμε το αποτέλεσμα των al dente μακαρονιών και να μην μαραθούν.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
9.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το φιλέτο κοτόπουλο (κατα προτίμηση κομμένο σε μικρά κομματάκια) μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και έτοιμο!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Στην αγορά κυκλοφορεί ένα ειδικό μηχανηματάκι για το κόψιμο των zoodles αλλά και χωρίς αυτό μπορούμε πολύ εύκολα να τα φτιάξουμε με τον τρόπο που αναφέρεται στα βήματα της συνταγής.
Αν τα κολοκυθάκια έχουν πολλά σποράκια τα zoodles “νερουλιάζουν”, με αποτέλεσμα να μην είναι τραγανά. Επίσης τα κολοκυθάκια πρέπει να είναι ολόφρεσκα!
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 93 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά