Βελουτέ Κολοκύθας

45 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Το απόλυτο χειμωνιάτικο comfort food. Η σούπα ή καλύτερα βελουτέ κολοκύθας είναι μια επιλογή για κυρίως ή ελαφρύ γεύμα που μπορεί να γίνει άνετα το αγαπημένο σας φαγητό! Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες από την ποικιλία λαχανικών σε συνδυασμό με μια πηγή πρωτεΐνης μπορεί να σας λύσει τα χέρια στην καθημερινότητα αλλά ακόμα και στα γιορτινά τραπέζια! 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
500 γρ. κολοκύθα
2 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 πράσο
1 κρεμμύδι
2 εκ. τζίντζερ
750 ml νερό
1 κύβο λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Για το σερβίρισμα
120 γρ. τυρί κρέμα light
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα κρουτόν
3 φέτες ψωμί ολικής άλεσης 1 φέτα = 30γρ
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Διατροφικά στοιχεία
338 Θερμίδες (kcal)
45,8 Υδατάνθρακες (γρ.)
8,6 Πρωτεΐνες (γρ.)
14,9 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους 2-3εκ.. Όσο πιο μικρά είναι τα λαχανικά τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον. Βάζουμε το κύβο, το πιπέρι, το δεντρολίβανο και το τζίντζερ. Τοποθετούμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, τα σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό τους σε ένα μπολ.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ενιαία κρέμα. Διαφορετικά χρησιμοποιούμε το ειδικό ραβδομπλέντερ.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Για τα κρουτόν
Υπάρχουν 2 τρόποι να φτιάξουμε τα κρουτόν. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο, πάπρικα και σκόνη σκόρδου. Αν διαθέτουμε φρυγανιέρα, φρυγανίζουμε το ψωμί και όταν γίνει αρκετά "τραγανό" κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών . Εναλλακτικά πασπαλίζουμε τις φέτες ψωμί με το μείγμα μπαχαρικών και το ψήνουμε σε ένα τηγάνι. Έπειτα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
8.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με λίγες σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο και 3 κ.σ. κρουτόν.Καλή απόλαυση!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Όσο πιο μικρά κόψετε τα λαχανικά τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν.
Το τζίντζερ προσθέτει μια ιδιαίτερη πικάντικη γεύση. Αν σας αρέσει προσθέστε ελεύθερα.
Την κρέμα τυριού μπορείτε να την προσθέσετε και στο τέλος κατά το σερβίρισμα
Αντί για τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι 2%. Αν νηστεύτε ή είστε vegan/vegetarian μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι καρπού ή κάποιο φυτικό τυρί.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 87 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά