Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια στο φούρνο

45 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Η συνταγή που έγινε viral μετά την παρουσίαση της παρασκευής της από μία Φιλανδή food blogger. Εκτός του ότι είναι μία πολύ εύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική συνταγή, αποτελεί και μία εξαιρετική επιλογή γεύματος για κάποιον που θέλει να αποφύγει την ζωική πρωτεΐνη. 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
55 γρ. πέννες ολικής άλεσης
90 γρ. φέτα χαμηλή σε λιπαρά
150 γρ. ντοματίνια
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Αλάτι-πιπέρι
Διατροφικά στοιχεία
478 Θερμίδες (kcal)
39,4 Υδατάνθρακες (γρ.)
28,8 Πρωτεΐνες (γρ.)
21,3 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τα ντοματίνια το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και στο κέντρο τη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ~15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Μόλις ετοιμαστεί η φέτα, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα φύλλα του βασιλικού και ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία σάλτσα
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, ανακατεύουμε και καταναλώνουμε ζεστό!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Ανάλογα τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως κρεμμύδι, πιπεριές κτλ.
Ο χρόνος βρασίματος των ζυμαρικών ποικίλει ανάλογα με των τύπο και την μάρκα τους.
Αν σας δυσκολεύει η πέψη των ζυμαρικών, επιλέξτε τα ζυμαρικά να είναι al dente.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Icon

5,0 83 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά