Ζυμαρικά με vegan λευκή σάλτσα

20-25 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Μία ιδανική συνταγή για κάποιον που θέλει να καταναλώσει ζυμαρικά με λευκή κρέμα αλλά νηστεύει ή δεν καταναλώνει ζωικής προέλευσης προϊόντα! 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
60 γρ. ζυμαρικά
50 ml κρέμα καρύδας
1/2 μπρόκολο (σε μπουκετάκια)
250 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι-πιπέρι
Διατροφικά στοιχεία
465 Θερμίδες (kcal)
65,1 Υδατάνθρακες (γρ.)
16,2 Πρωτεΐνες (γρ.)
12 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Ξεκινάμε κόβοντας το μπρόκολο σε μικρά “μπουκετάκια” και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μπορούμε να τα τσιμπήσουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 7-8 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες μαγειρέματος που βρίσκονται στη συσκευασία.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το μπούκοβο, το μπρόκολο και τα μανιτάρια (κομμένα σε φέτες).
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια και λίγο από το νερό που έβραζαν. Ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά και σερβίρουμε!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Προσπαθήστε να κόψετε το μπρόκολο σε ίδια κομματάκια έτσι ώστε να βράσουν ομοιόμορφα.
Αν σας δυσκολεύει η πέψη των ζυμαρικών, επιλέξτε τα ζυμαρικά να είναι al dente
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 88 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά