Τορτίγια με μπιφτέκι θαλασσινών

60 ΛΕΠΤΑ

Μέτρια Δυσκολία

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

Μία πρωτότυπη και πολύ εύγευστη συνταγή για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο φυσικά! Το χταπόδι είναι ένα θαλασσινό χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.  Ψάχνοντας ένα ελαφρύ γεύμα στην περίοδο της νηστείας σκεφτήκαμε αυτή τη συνταγή. Επιπλέον, αποτελεί μια λύση για τα παιδιά που ίσως δεν καταναλώνουν θαλασσινά.

 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
250 γρ. χταπόδι
1 κ.σ. κόκκινο κρασί
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
1 κ.σ. άνηθο
20 γρ. τριμμένη βρώμη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρή ντομάτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
50 γρ. μαγιονέζα vegan
2 τορτίγιες
Διατροφικά στοιχεία
606 Θερμίδες (kcal)
35,9 Υδατάνθρακες (γρ.)
42,5 Πρωτεΐνες (γρ.)
27,2 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, τοποθετούμε και το χταπόδι. Το νερό φροντίζουμε να καλύπτει ίσα ίσα το χταπόδι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Μέχρι να ετοιμαστεί το χταποδάκι μας, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το ξερό και τα φρέσκο κρεμμυδάκι καθώς και την ντομάτα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ, όχι 100% δηλαδή δεν θέλουμε να έχει την μορφή πάστας.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το χταπόδι (αφού έχει κρυώσει) και τα υπόλοιπα υλικά (το μαϊντανό, τον άνηθο, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το ελαιόλαδο και την τριμμένη βρώμη) και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Πλάθουμε σε μέγεθος ενός μέτριου αυγού, και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για ~5 λεπτά από την κάθε μεριά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Στη κάθε τορτίγια απλώνουμε ίδια ποσότητα μαγιονέζας και στη μέση βάζουμε το μπιφτέκι. Προσθέτουμε έξτρα λαχανικά, τυλίγουμε και έτοιμο!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Η μερίδα αναφέρεται σε ~ 3 τεμάχια των 80 γραμμαρίων
Δεν αλατίζουμε πότε το χταπόδι πριν το βράσιμο. Κατα τη διάρκεια του βρασμού θα συρρικνωθεί και τα υγρά του θα εξατμιστούν άρα θα χαθεί η γεύση.
Το χταπόδι έχει την λιγότερη χοληστερίνη σε σύγκριση με άλλα θαλασσινά και αποτελεί πηγή αρκετών θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 88 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά