Πέννες ολικής άλεσης με σάλτσα από κάσιους

35 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

Σίγουρα θα γίνει η επόμενη αγαπημένη σας συνταγή! Μία κρεμώδης σάλτσα από κάσιους σε συνδυασμό με το comfort food όλων μας τα ζυμαρικά! Εξαιρετική επιλογή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πολυακόρεστα λιπαρά από τα κάσιους, φυτικές ίνες από τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και κατάλληλο για όποιον ακολουθεί vegan διατροφή ή νηστεύει!! 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
200 γρ. πέννες ολικής άλεσης
130 γρ. μανιτάρια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Για την σάλτσα
100 γρ. ωμά κάσιους
170ml. νερό
1/2 κ.γ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
Διατροφικά στοιχεία
403 Θερμίδες (kcal)
48 Υδατάνθρακες (γρ.)
13 Πρωτεΐνες (γρ.)
18 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αλάτι, μόλις βράσει προσθέτουμε τις πέννες και βράζουμε για 10-11 λεπτά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Για την σάλτσα
Σε ένα μπολ, μουλιάζουμε τα κάσιους για τουλάχιστον 2 ώρες. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο να μουλιάσουμε τα κάσιους αποβραδίς (8 ώρες).
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Αφαιρούμε τα κάσιους από το νερό και τα μεταφέρουμε στο μούλτι μουλινέξ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την μουστάρδα, την μαγιά, την σκόνη σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς. Σε αυτό το βήμα, αν παρατηρήσετε πως το μείγμα δεν είναι κρεμώδες προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Αλατοπιπερόνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεστάνει ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Μόλις είναι έτοιμα τα μανιτάρια, προσθέτουμε την σάλτσα κάσιους, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το μπούκοβο και το ξύσμα λεμονιού. Αν θέλετε μπορείτε να το σερβίρετε και με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε τα μανιτάρια, και να χρησιμοποιήσετε την σάλτσα κάσιους ως σνακ, συνοδευόμενη από φρυγανιές, ρυζογκοφρέτες κτλ
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 88 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά