Κους κους με γαρίδες

50 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Τώρα που έχει ξεκινήσει η νηστεία του Πάσχα ξεκινάει το άγχος του τι να καταναλώσουμε καθημερινά. Εάν ψάχνεις μία θρεπτική, γευστική συνταγή που θα σε κρατήσει χορτάτο για αρκετή ώρα, τότε την βρήκες!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
500 γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες
250 γρ. κους κους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κολοκύθι
1 καρότο
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 λεμόνα (χυμός και ξύσμα)
1κ.γ. πάπρικα
φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Διατροφικά στοιχεία
196 Θερμίδες (kcal)
14,5 Υδατάνθρακες (γρ.)
15 Πρωτεΐνες (γρ.)
8 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Ξεπλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η πάπρικα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες, το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τις αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τρίβουμε το κολοκύθι και το καρότο.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Στο σκεύος που ετοιμάσαμε τις γαρίδες, σοτάρουμε τα λαχανικά μας, και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κους κους και 3 ποτήρια αλατισμένο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσει το κους κους (~5-7 λεπτά αφού έρθει σε σημείο βρασμού) ανακατεύοντας συχνά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ζυμαρικού, προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 1 λεπτό.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Προσοχή όταν ψήνουμε τις γαρίδες, να μην υπερβούμε τον χρόνο ψησίματος γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να σκληρύνουν αρκετά.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 87 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά