Βελουτέ σούπα καρότου

Τα καρότα αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και έχουν αντιοξειδωτική δράση. Τώρα που ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά, τι πιο ωραίο από μία γευστική και πάρα πολύ θρεπτική βελουτέ σούπα από καρότα! Είναι φανταστική, δυναμωτική και super comfort!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
250 γρ. καρότα
1 μέτρια πατάτα Η γλυκοπατάτα θα δώσει ακόμα πιο γλυκιά γεύση!
1 κρεμμύδι
3 εκ. τζίντζερ Προσθέστε όσο θέλετε ανάλογα την πικάντικη γεύση που επιθυμείτε!
2 κ.γ. ελαιόλαδο
500 ml. ζωμό λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι
60 γρ. τυρί κρέμα Light
Διατροφικά στοιχεία
265 Θερμίδες (kcal)
18 Υδατάνθρακες (γρ.)
5,5 Πρωτεΐνες (γρ.)
12,7 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα, την πατάτα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Τα κόβουμε καρέ (σε μικρά κυβάκια) και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για ~ 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτία, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμη την πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιομορφο μείγμα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και περιμένουμε να πάρει μία βράση, τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Όσο πιο μικρά κόψετε τα λαχανικά τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν.
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι η χαμηλή φωτιά. Έτσι εξασφαλίζετε ότι τα λαχανικά δεν θα καούν και θα βγάλουν όλα τα αρώματα και τη φυσική γλυκιά γεύση.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 87 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά