Keto Pizza

45 ΛΕΠΤΑ

Μέτρια Δυσκολία

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

Στις νέες τάσεις της υγιεινής διατροφής, το κουνουπίδι εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Η πίτσα με βάση από κουνουπίδι ήταν αυτή που μας κέντρισε αρκετά το ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα μας προκάλεσε έναν μεγάλο δισταγμό! Μέχρι που την δοκιμάσαμε και την συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Εκτός από πολύ γευστική, ειδικά για τους fans του κουνουπιδιού, αποτελεί και μία εξαιρετική επιλογή για κάποιον που αποφεύγει την κατανάλωση γλουτένης και ακολουθεί μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακα ή κετογονική δίαιτα.

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
1 μεγάλο κουνουπίδι ~500γρ χωρίς το κοτσάνι
1 αυγό
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
60 γρ. cottage
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
120 γρ. τυρί τριμμένο light
3 μανιτάρια Πορτομπέλο
1/3 πιπεριά
2-3 ντοματίνια
φρέσκο θυμάρι ή βασιλικό
Διατροφικά στοιχεία
222 Θερμίδες (kcal)
13 Υδατάνθρακες (γρ.)
27 Πρωτεΐνες (γρ.)
11 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη κουνουπιδιού
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το τοποθετούμε στο πολυκόφτη. Το τρίβουμε μέχρι να πάρει την μορφή του ρυζιού. Στη περίπτωση που δεν χωράει όλο το κουνουπίδι, το χωρίζουμε σε δόσεις και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε ένα γυάλινο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά στην υψηλή θερμοκρασία. Αφήστε το για λίγο στην άκρη έτσι ώστε να κρυώσει.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια παίρνουμε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας (που δεν θα αφήσει ίνες) και μεταφέρουμε το κουνουπίδι εκεί. Τυλίγουμε το κουνουπίδι με την πετσέτα και στύβουμε πολύ καλά έτσι ώστε να φύγουν όλα τα νερά του.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αυγό, το τυρί cottage, την παρμεζάνα, και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε τη ζύμη στο μέσο του ταψιού και απλώνουμε με τα χέρια μας σχηματίζοντας τη βάση της πίτσα μας με διάμετρο περίπου 25 εκατοστά και πάχος μισό εκατοστό.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε τη ζύμη για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά οι άκρες και να ροδίσει.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Για την γαρνιτούρα
Αφαιρούμε από τον φούρνο και απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και το τριμμένο τυρί, και τα λαχανικά. Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
8.
Μόλις ψηθεί, την αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και ύστερα την κόβουμε.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Όταν έρθει η ώρα να στραγγίξετε το κουνουπίδι, προσπαθήστε να βγάλετε όλο το νερό. Μπορείτε μάλιστα, να επαναλάβετε δεύτερη φορά την διαδικασία. Αν δεν στεγνώσει καλά τότε η βάση δεν θα ψηθεί σωστά.
Ο χρόνος ψησίματος της βάσης διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσο τραγανή θέλετε την βάση.
Μπορείτε να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας ή ακόμη να καταναλώσετε ολόκληρη την πίτσα ως κυρίως γεύμα.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 92 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά