Σαλάτα με πορτοκάλι και ανθότυρο

80 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Μία πολύ εύκολη σαλάτα που κάλλιστα θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο και γιατί όχι σαν συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα!

 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
Μιξ πράσινων φυλλώδη λαχανικών
30 γρ. ψίχα καρυδιού
1 μεγάλο πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
100γρ. ρόδι καθαρισμένο
300 γρ. ανθότυρο
Αλάτι-πιπέρι
Για το dressing
80 ml. χυμό πορτοκάλι
20 ml χυμό λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
8 κλωναράκια σέλερι
Διατροφικά στοιχεία
327 Θερμίδες (kcal)
12,3 Υδατάνθρακες (γρ.)
10,5 Πρωτεΐνες (γρ.)
26,5 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Πλένουμε σχολαστικά το μιξ των μαρουλιών και το κόβουμε σε μεσαία κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μας.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά για το dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, βάζουμε το θυμάρι και το σέλερι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Με έναν λεπτό τρίφτη, παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το κόβουμε σε κυβάκια. Τα κρατάμε στην άκρη.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Αφαιρούμε το σέλερι από τη μαρινάδα και το ψιλοκόβουμε. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα καρύδια τα οποία έχουμε χοντροκόψει, το ρόδι, τα κυβάκια του πορτοκαλιού και τις σαλάτες. Περνάμε τη μαρινάδα από σουρωτήρι και τη χτυπάμε στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει μια βινεγκρέτ.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Κόβουμε το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια, και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μας.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Τέλος περιχύνουμε με την βινεγκρετ και ανακατεύουμε.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Για μια διαφορετική νότα στο πιάτο σας μπορείτε να χτυπήσετε το ανθότυρο με ένα σύρμα, έτσι ώστε να γίνει σαν κρέμα, και στη συνέχεια με τη βοήθεια δύο κουταλιών το πλάθετε για να πάρει αυγοειδές σχήμα, το λεγόμενο σχήμα κενέλ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πράσινο φυλλώδη λαχανικό της αρεσκείας σας.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 88 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά