Σαλάτα με ψητά παντζάρια & φράουλες

60 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

Αχ αυτό το παντζάρι.. Πολύ παρεξηγημένο λαχανικό. Πολλοί το αποφεύγουν καθώς πιστεύουν ότι έχει υψηλό θερμιδικό φορτίο και αυξημένα σάκχαρα. Παρόλα αυτά είναι ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά λαχανικά και..πιο διαιτητικό από πολλά άλλα! Αν θέλετε λοιπόν να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας με κάποια ευφάνταστη σαλάτα ή να καταναλώσετε οι ίδιοι ένα εναλλακτικό ελαφρύ γεύμα, είστε στη σωστή συνταγή. Ο συνδυασμός παντζάρι-φράουλα δημιουργεί μια προσμονή του τι θα συναντήσεις και το dressing εσπεριδοειδή δένει τη γλυκιά γεύση. Enjoy!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
8 μέτρια παντζάρια
8 φράουλες
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
80 γρ. ανθότυρο ή κατίκι δομοκού
3 καρύδια
5 εκ. τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Για το dressing
20 ml. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
20 ml. γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι
Ξύσμα από ½ γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι
20 ml. χυμό από τα ψημένα παντζάρια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
Διατροφικά στοιχεία
381 Θερμίδες (kcal)
35,9 Υδατάνθρακες (γρ.)
9,5 Πρωτεΐνες (γρ.)
23,7 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Για τα παντζάρια
Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ λίγο αλάτι και πιπέρι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Σε μια λαδόκολλα, βάζουμε τα παντζάρια και ραντίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Τυλίγουμε τα παντζάρια με τη λαδόκολλα δημιουργώντας ένα πουγκί, σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις. Αν τα παντζάρια είναι πολύ μεγάλα, ψήνουμε για 40 λεπτά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Μόλις τα παντζάρια είναι έτοιμα, κρατάμε το χυμό τους και τα αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε κυδωνάτα ή σε στρογγυλά κομμάτια.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τελευταίες τις φράουλες στα 2 ή στα 4, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Πλένουμε και την πράσινη σαλάτα και την τοποθετούμε στο πιάτο μας. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τις φράουλες και θρυμματίζουμε το ανθότυρο.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Για το dressing
Σε ένα μπολάκι τοποθετούμε το χυμό από λεμόνι, γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι, ξύσμα από το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ, 20ml από το χυμό που κρατήσαμε από το ψήσιμο των παντζαριών, 1 κ.σ. μέλι και ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε το dressing και τα καρύδια στη σαλάτα μας και σερβίρουμε!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα βρασμένα παντζάρια και να τα περάσετε για λίγο στο φούρνο για να δώσουν την αίσθηση του ψητού.
Μπορείτε να προσθέσετε 3-4 παξιμάδια χαρουπιού στη σαλάτα!
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 93 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά