Σαλάτα Caesar
Η γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας “Σαλάτα του καίσαρα”. Παρακάτω θα βρείτε την πιο ελαφριά εκδοχή της που σίγουρα μπορεί να περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο σας μενού! Συνδυάζουμε μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, το κοτόπουλο, φυτικές ίνες από τα λαχανικά και φυσικά ένα τραγανό στοιχείο από τα κρουτόν!
No Reviews
Υλικά
Μερίδες
1 μικρό φιλέτο κοτόπουλο 180γρ | |
Μαρούλι iceberg ή πράσινα φυλλώδη λαχανικά αρεσκείας | |
30 γρ. τυρί κίτρινο light | |
20 γρ. κρουτόν 2 κ.σ. | |
Αλάτι - Πιπέρι |
Για την sauce
1 κ.γ. ελαιόλαδο | |
1 κ.γ. ξύδι | |
1 κ.σ. μουστάρδα | |
1/2 κ.γ. μέλι | |
30 γρ. γιαούρτι 2% | |
1/2 σκελίδα σκόρδου (πολτοποιημένη) | |
Αλάτι - Πιπέρι |
Διατροφικά στοιχεία
424
Θερμίδες (kcal)
12,2
Υδατάνθρακες (γρ.)
60,7
Πρωτεΐνες (γρ.)
13,8
Λίπος (γρ.)
Οδηγίες
1.
Πλένουμε σχολαστικά το iceberg και το κόβουμε σε μεσαία κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μας.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Κόβουμε το φιλέτο σε κομματάκια. Το τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αλλάξει το χρώμα του κοτόπουλου, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και σωτάρουμε για ακόμα 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει. Για έξτρα γεύση μπορείτε να σβήσετε με λίγο λευκό κρασί.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Για την sauce
Μέχρι να ετοιμαστεί το κοτόπουλο, είναι ώρα για την ετοιμασία του dressing. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας (εκτός του ελαιολάδου) στο μπέντερ και μόλις ομοιογενοποιηθούν προσθέτουμε και το ελαιόλαδο, σιγά σιγά, και το χτυπάμε ξανά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Τέλος, προσθέτουμε στο iceberg το dressing, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (το κοτόπουλο, το κρουτόν και τo τυρί).
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για την αποφυγή μεταφοράς μικροβίων από τα χέρια μας σε τρόφιμα και σε σκεύη καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσης κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του γεύματος.
Στην περίπτωση που δεν είστε λάτρεις του iceberg, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πράσινο φυλλώδη λαχανικό της αρεσκείας σας.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.
Αφήστε μια απάντηση