Σπιτικό guacamole

10 ΛΕΠΤΑ

Πολύ εύκολο

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα από αβοκάντο. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στη Μεξικάνικη και Αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό ή σαν γέμιση σε πίτες, σάντουιτς και bagel. Το κύριο συστατικό του είναι πολτοποιημένο αβοκάντο με αλάτι, κρεμμύδια και ντομάτα. Αν είσαι από αυτούς που λένε ότι το αβοκάντο δεν έχει ιδιαίτερη γεύση, ίσως να σε πείσει αυτή η συνταγή να το εντάξεις στη διατροφή σου!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
2 ώριμα μαλακά αβοκάντο
1/2 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1/2 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη
χυμό από 1,5 λάιμ
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Λίγο αλάτι
Διατροφικά στοιχεία
139 Θερμίδες (kcal)
8,8 Υδατάνθρακες (γρ.)
1,8 Πρωτεΐνες (γρ.)
11,8 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αβοκάντο κομμένο και το λιώνουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό. Δε θέλουμε να τα βάλουμε στο μπλέντερ καθώς θα ομοιογενοποιηθούν και θα βγάλουν υγρά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε στο μπολ με το αβοκάντο τα λαχανικά, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό (αναλόγως τι χρησιμοποιήσαμε) και το χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά. Του δίνει ακόμα ένταση στη γεύση!
Πιο παραδοσιακά το guacamole παρασκευάζεται σε γουδί. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη υφή.
Συνοδεψτε το με chips τορτίγιας, μέσα σε τορτίγια για βραδινό ή σε τοστ το πρωί!
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 93 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά