Σπιτικά bagel

45 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

Τα bagel είναι τα πιο γνωστά ψωμάκια στην Νέα Υόρκη! Μπορείς να τα βρεις σε κάθε γωνιά και σε αλμυρή αλλά και σε γλυκιά εκδοχή! Σου παρουσιάζουμε λοιπόν μια πανεύκολη συνταγή με 4 βασικά υλικά για να δοκιμάσεις και εσύ!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
160 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. γιαούρτι 0%
2 κ.γ. baking powder
1/2 αυγό Θα το χρειαστούμε μόνο για επάλυψη
1 πρέζα αλάτι
μαύρο σουσάμι
Διατροφικά στοιχεία
201 Θερμίδες (kcal)
33,6 Υδατάνθρακες (γρ.)
14,5 Πρωτεΐνες (γρ.)
1,2 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180°C.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά. Στην αρχή το μείγμα σας θα μοιάζει σαν “σπασμένο” αλλά όσο το δουλεύετε, η μορφή του θα διορθώνεται.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Σε μία καθαρή επιφάνεια, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα μας.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Χωρίζουμε την μπάλα σε 3 ίσα μέρη, στη συνέχεια απλώνουμε το κάθε μπαλάκι και ενώνουμε τις δύο άκρες του έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας κύκλος. Καλό θα ήταν το κέντρο του bagel, να μην είναι πολύ πλατύ.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Χτυπάμε το αυγό, και με ένα πινέλο, αλείφουμε το κάθε bagel και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε για ~25 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για ~15 λεπτά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Προτείνουμε γιαούρτι 0% λιπαρών έτσι ώστε το ζυμάρι να είναι πιο εύπλαστο και να μην κολλάει.
Μην παραλείψετε το βήμα ξεκούρασης του ζυμαριού μετά το ψήσιμο γιατί δεν θα μπορείτε να τα κόψετε στη μέση.
Μπορείτε να επιλέξετε τα υλικά της αρεσκείας σας για την γέμιση! Είτε κάποια αλμυρή εκδοχή (π.χ αβοκάντο και αυγό) είτε κάποια γλυκιά εκδοχή (π.χ μαρμελάδα)
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 92 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά