Καγιανάς
Ο καγιανάς ή αλλιώς στραπατσάδα είναι μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή που μπορεί να καταναλωθεί είτε για πρωινό είτε για κυρίως γεύμα! Είναι εύκολη, γευστική και πολύ χορταστική λόγω των αυγών. Αν βαρέθηκες να καταναλώνεις τα αυγά βραστά ή σε ομελέτα δοκίμασε την!
No Reviews
Υλικά
Μερίδες
1 ντομάτα | |
2 αυγά | |
30γρ. φέτα light | |
πράσινη σαλάτα | |
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης | |
1κ.γ. ελαιόλαδο | |
αλάτι | |
πιπερι |
Διατροφικά στοιχεία
330
Θερμίδες (kcal)
20
Υδατάνθρακες (γρ.)
21
Πρωτεΐνες (γρ.)
21
Λίπος(γρ.)
Οδηγίες
1.
Ξεκινάμε να αποφλοιώνουμε την ντομάτα με ένα μαχαιράκι. Στη συνέχεια την κόβουμε καρέ.
Την τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφυδατωθεί και προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την φέτα.
Περιχύνουμε τις ντομάτες με το μίγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας μην στεγνώσει.
Σερβίρουμε στο πιάτο συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα και 1 φέτα φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.