Porridge

5 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Το porridge ή αλλιώς χυλός βρώμης είναι από τις πιο διαδεδομένες επιλογές πρωινού σε όλο τον κόσμο. Η βρώμη είναι ένα δημητριακό, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Ε η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η παρασκευή του είναι απλή, γρήγορη και προπάντων γευστική καθώς μπορείς κυριολεκτικά να το καταναλώσεις όπως εσύ θες! Η βάση του έχει γάλα ή νερό και βρώμη ή κάποιο άλλο αμυλούχο δημητριακό όπως σιτάρι, κινόα, φαγόπυρο κ.α. Ανάλογα με τα υλικά που θα προσθέσεις και την εποχικότητα, μπορεί να γίνει το αγαπημένο σου πρωινό και να ξεκινήσεις τη μέρα σου γεμάτος/η ενέργεια από τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες. Συνήθως προτείνω να προσθέτεις μία ή δύο μερίδες φρούτων και μία ομάδα καλών λιπαρών. Ας δούμε μια ενδεικτική συνταγή!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
40 γρ. νιφάδες βρώμης
250 ml γάλα αμυγδάλου
1 πρέζα αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
1/2 μπανάνα
1 κ.γ. βούτυρο καρπού
1 κ.γ. μέλι
κανέλα
Διατροφικά στοιχεία
333 Θερμίδες (kcal)
49,9 Υδατάνθρακες (γρ.)
8,1 Πρωτεΐνες (γρ.)
9,1 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτω τη βρώμη μαζί με το γάλα, μία πρέζα αλάτι και ανακατεύω.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Μαγειρεύουμε περίπου για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει η βρώμη το γάλα και να πάρει τη μορφή χυλού.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Κόβουμε τα φρούτα μας σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε στην άκρη.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Αν θέλουμε να μαλακώσουν κάποια φρούτα και να βγάλουν τα σάκχαρά τους μπορούμε να τα προσθέσουμε στο κατσαρολάκι με τη βρώμη και να τα μαγειρέψουμε για λίγο.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ένα μπολ.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε τα φρούτα μας, το μέλι και το βούτυρο καρπών που επιθυμούμε.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Καταναλώνουμε ζεστό, ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Μπορείς να προσθέσεις ότι topping θέλεις ανάλογα των διατροφικών σου συνηθειών και προτιμήσεων.
Προτίμησε φρούτα εποχής
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 88 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά