Σουβλάκι με γύρο μανιταριών

25 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Τα μανιτάρια περιέχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μειωμένη περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος. Επίσης η ποσότητα βασικών αμινοξέων που βρίσκουμε στα μανιτάρια θεωρείται καλύτερη ποιοτικά απο τις φυτικές πρωτεΐνες άρα μπορούμε να πούμε ότι συναγωνίζεται αυτή των ζωικών πρωτεϊνών.

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
1/2 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους
1 πίτα ολικής άλεσης
1 πιπεριά
1/2 ντομάτα
1/2 κρεμμύδι
Μείγμα μπαχαρικών: σκόνη σκόρδο, γλυκιά πάπρικα
Αλάτι-πιπέρι
Για την sauce
1 κ.σ. γιαούρτι 2%
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Διατροφικά στοιχεία
360 Θερμίδες (kcal)
45 Υδατάνθρακες (γρ.)
11 Πρωτεΐνες (γρ.)
9 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα μαζί με τα μανιτάρια (καλό θα ήταν να αφαιρέσετε τη βάση του μανιταριού). Στη συνέχεια ραντίζουμε τα λαχανικά μας με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία του γκρίλ για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, και στο μισό χρόνο τα αναποδογυρίζουμε έτσι ώστε να ψηθούν ομοιομορφα και να γίνουν τραγανά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Για τη sauce
Μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε την sauce μας, ανακατεύοντας το γιαούρτι με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (εννοείται πως αν σας αρέσει κάποιο άλλο μυρωδικό ή κάποιο μπαχαρικό π.χ ο βασιλικός ή η καυτερή πάπρικα μπορείτε να επιλέξετε αυτό).
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Μόλις γίνουν τα λαχανικά μας κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρές λωρίδες, τα ντοματίνια στη μέση και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Στη συνέχεια ψήνουμε τη πίτα στη λαδόκολλα από τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά, με αυτό το τρόπο δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε εξτρα ελαιόλαδο.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Μόλις ψηθεί και η πίτα, βάζουμε την sauce γιαουρτιού σε όλη την επιφάνεια της, και στη μέση τα λαχανικά, τυλίγουμε και έτοιμοι!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Τα μανιτάρια έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα σε νάτριο οπότε μπορούν να καταναλωθούν άφοβα ακόμα και από ανθρώπους με υπέρταση.
Ο τρόπος που θα καθαρίσουμε τα μανιτάρια είναι πολύ σημαντικός καθώς τα μανιτάρια έχουν την τάση να απορροφούν αρκετή ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να μακαλώνουν αρκετά και να χάνουν την γεύση τους, οπότε απλά τα καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο κομμάτι χαρτί.
Εννοείται πως μπορείτε να επιλέξετε κάποια άλλα λαχανικά (π.χ καρότο, κολοκυθάκια κτλ) σύμφωνα με την εποχή του κάθε λαχανικού αλλά φυσικά και με το τι προτιμάτε εσείς προσωπικά! Καλό είναι πάντα να επιλέγουμε λαχανικά σύμφωνα με την εποχή τους καθώς και θρεπτικά αλλά και γευστικά είναι καλύτερα
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 93 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά