Μπισκότα βρώμης με μπανάνα

20 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

Μία πολύ καλή επιλογή γλυκού! Τα περισσότερα μπισκότα βρώμης που βρίσκουμε στην αγορά περιέχουν λιπαρά (π.χ βούτυρο), περιττή ζάχαρη και συντηρητικά. Τα συγκεκριμένα είναι πολύ θρεπτικά, πλούσια σε φυτικές ίνες και ακόρεστα λιπαρά. Εμείς επιλέγουμε να τα ψήσουμε στο φούρνο, αλλά μπορείτε να τα καταναλώσετε ακόμη και ωμά!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
200γρ. βρώμη
2 ώριμες μπανάνες
40γρ. μέλι
50γρ. σταγόνες κουβερτούρας
2 βανίλιες σε σκόνη
1/2κ.γ. μαγειρική σόδα
κανέλα
Διατροφικά στοιχεία
87 Θερμίδες (kcal)
12,3 Υδατάνθρακες (γρ.)
2,2 Πρωτεΐνες (γρ.)
1,9 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (τη βρώμη, το μέλι, τις βανίλιες, την κανέλα, τη σόδα και τις σταγόνες κουβερτούρας) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χρειαζόμαστε περίπου 12 κουλουράκια.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Αφαιρούμε από το φούρνο και είναι έτοιμα να τα καταναλώσουμε!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα τόσο πιο γλυκά θα βγουν τα cookies
Διατηρούνται για περίπου 5 ημέρες
Μπορείτε να τα καταναλώσετε ακόμη και ωμά
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 88 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά