Σοκολατένιος κορμός

20 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

10 ΜΕΡΙΔΕΣ

Ο κορμός ή αλλιώς το μωσαϊκό είναι ένα γλυκό που σίγουρα μας ξυπνάει πολλές παιδικές αναμνήσεις! Είναι το εύκολο γλυκό που πολύ συχνά βρίσκαμε στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού! Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα απογευματινό γλυκάκι με τον καφέ ή το τσάι σας;;

 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
250 ml. γάλα αμυγδάλου
250 γρ. κουβερτούρα με στέβια
2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή κονιάκ
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
Διατροφικά στοιχεία
45 Θερμίδες (kcal)
4,3 Υδατάνθρακες (γρ.)
0,8 Πρωτεΐνες (γρ.)
2,2 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου φτάσει λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα (την οποία έχουμε τεμαχίσει σε κομματάκια) και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Μεταφέρουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Σε μία ορθογώνια φόρμα, τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε το μείγμα και κλείνουμε το χαρτί από πάνω.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Αφήνουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

1 μερίδα υπολογίζουμε ως 1 κομμάτι ~55γρ.
Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια ξηρών καρπών της επιλογής σας.
Διατηρείτε στην κατάψυξη για ~ 1 μήνα.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 88 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά