Muffin βρώμης με σοκολάτα

20-25 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

Τα αγαπημένα μας muffin βρώμης χωρίς αλεύρι που έχουν γίνει viral! Όταν θες κάτι γλυκό με τον καφέ σου το απόγευμα και το φρούτο ή το γιαούρτι δεν είναι κάτι από αυτά, τότε έρχονται τα muffn βρώμης. Ο συνδυασμός βρώμης, γαλακτος αμυγδάλου και μπανάνα είναι πλέον μέρος της ζωής σου. Είτε για τα pancakes, για το overnight oatmeal, τώρα έρχεται και σε baked. Τι χρειάζεσαι; 20′ στο φούρνο.

 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
40 γρ. αλεσμένη βρώμη
1 κ.γ. baking powder
1 βανίλια
1 αυγό
1 ώριμη μπανάνα
60 ml. γάλα αμυγδάλου με σοκολάτα
15γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Διατροφικά στοιχεία
216 Θερμίδες (kcal)
30,1 Υδατάνθρακες (γρ.)
6,9 Πρωτεΐνες (γρ.)
7,5 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Βάζουμε σε ένα μπελντέρ την βρώμη και την χτυπάμε μέχρι που θα πάρει την μορφή του αλευριού.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Την μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα στερεά υλικά (baking powder, βανίλια) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το αυγό και σιγά σιγά το γάλα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε μείγμα σε φορμάκια για cupcakes. Ταψί για muffin από σιλικόνη βολεύει ιδιαίτερα καθώς μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να κολλήσουν. Επειδή το μείγμα μόλις ψηθεί θα φουσκώσει γεμίζουμε μόνο τα ¾ από το κάθε φορμάκι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Αφού έχουμε γεμίσει τις φόρμες με το μείγμα τοποθετούμε και τις σταγόνες κουβερτούρας. Μπορεί να πέσουν μέσα στο μείγμα αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα στη γεύση!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά (επειδή κάθε φούρνος διαφέρει για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμα μπορούμε να τα τσιμπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα και να δούμε αν θα μείνει ζύμη πάνω.)
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα τόσο πιο γλυκά θα βγουν τα muffin
Μπορούμε να προσθέσουμε 1 scoop whey protein με γεύση σοκολάτας για καλύτερη γεύση και κορεσμό.
Αντί για σοκολάτα μπορούμε να προσθέσουμε φυστικοβούτυρο!
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 88 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά