Apple crumble με γιαούρτι

15 ΛΕΠΤΑ

Πολύ εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Το apple crumble λοιπόν θα το συναντήσεις πολύ συχνά στην Αμερική! Ουσιαστικά είναι μήλο με μία τραγανή επικάλυψη που ονομάζεται streusel και φτιάχνεται από αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη. Εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε μία άλλη μορφή χρησιμοποιώντας νιφάδες βρώμης και μέλι έτσι ώστε, συνδυαστικά με την τρομερή του γεύση να μας προσφέρει και πολλά θρεπτικά συστατικά! Μπορούμε να το καταναλώσουμε ως σνακ ή πρωινό!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
200 γρ. γιαούρτι 2%
15 γρ. βρώμη
1 μήλο
20 γρ. μέλι 1 κ.σ.
κανέλα
Διατροφικά στοιχεία
324 Θερμίδες (kcal)
46,4 Υδατάνθρακες (γρ.)
20,5 Πρωτεΐνες (γρ.)
5,2 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Κόβουμε το μήλο σε μικρά κομματάκια
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Βάζουμε το μέλι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την κανέλα. Μόλις ζεσταθεί το μέλι, προσθέτουμε τα κομματάκια μήλου και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα ~2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μπολ σερβίρουμε το γιαούρτι και από πάνω βάζουμε το apple crumble.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Εαν δεν σας αρέσουν τόσο τα μήλα, μπορείτε να δοκιμάσετε να το φτιάξετε με κάποιο άλλο φρούτο π.χ αχλάδι, ροδάκινο κτλ. Παρ' όλα αυτά, προσπαθούμε πάντα να επιλέγουμε φρούτα εποχής.
Εαν δεν σας αρέσουν τόσο τα μήλα, μπορείτε να δοκιμάσετε να το φτιάξετε με κάποιο άλλο φρούτο π.χ αχλάδι, ροδάκινο κτλ. Παρ' όλα αυτά, προσπαθούμε πάντα να επιλέγουμε φρούτα εποχής.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 88 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά