Αβοκάντο τοστ

6 ΛΕΠΤΑ

Πολύ εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που ανήκει στην ομάδα «καλών» λιπαρών, καθώς περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα (ωμέγα-3) λιπαρά οξέα. Σε συνδυασμό με 1 φέτα ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης ή και 1 μερίδα τυρί χαμηλών λιπαρών αποτελεί ένα εύκολο, γρήγορο και προπάντων θρεπτικό πρωινό που θα σου προσφέρει ενέργεια και κορεσμό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
1 αυγό ποσέ
30 γρ. αβοκάντο (ώριμο)
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
5 ντοματίνια
lime ή λεμόνι
Πιπέρι
3 κ.σ. ξύδι
Διατροφικά στοιχεία
203 Θερμίδες (kcal)
18,5 Υδατάνθρακες (γρ.)
9,4 Πρωτεΐνες (γρ.)
10,9 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση ξεκινώντας από βάση του μέχρι την κορυφή του και πιέζουμε το μαχαίρι στο κέντρο, γύρω από το κουκούτσι. Στη συνέχεια στρίβουμε με τα χέρια μας τις 2 μεριές από τις αντίθετες κατευθύνσεις. Βγάζουμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα του και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες λάιμ ή λεμόνι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε 3 κ.σ. ξύδι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια περιστροφική κίνηση στο εσωτερικό της.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε με προσοχή το αυγό και αφήνουμε για 4 λεπτά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Παράλληλα, βάζουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα να ψηθεί ή σε ένα τηγάνι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμο το αυγό, το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολάκι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το αβοκάντο, το αυγό ποσέ, λίγο πιπέρι και συνοδεύουμε με ντοματίνια.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Όσο πιο ώριμο είναι το αβοκάντο τόσο πιο μαλακό και γευστικό είναι. Τα πράσινα αβοκάντο είναι συνήθως άγουρα ενώ τα μαύρα ώριμα, έτοιμα προς κατανάλωση.
Για να ωριμάσει ένα αβοκάντο πιο γρήγορα τοποθετήστε το σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο. Θα χρειαστεί μόλις 3 ημέρες. Αν θέλουμε να το καταναλώσουμε την ίδια στιγμή, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο στους 100ο C για 15 λεπτά.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 93 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά