Μπιφτέκια τόνου με στικς γλυκοπατάτας

20-25 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Ο τόνος είναι μία γρήγορη, γευστική και θρεπτική επιλογή για ένα γεύμα μας και συνήθως επιλέγουμε να τον καταναλώσουμε σε μορφή σαλάτας. Αν έχετε βαρεθεί και εσείς την τονοσαλάτα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια! Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
1 τόνο σε νερό
30γρ. τριμμένη βρώμη
1κ.γ. μουστάρδα
1/2κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/2κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2κ.σ. νερό από την κονσέρβα
μυρωδικά της αρεσκείας σας (π.χ μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι, βασιλικό)
1/2 αυγό
1κ.σ. ελαιόλαδο
Για τις πατάτες
1 γλυκοπατάτα ~170γρ.
Μείγμα μπαχαρικών: σκόνη σκόρδο, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη, κόλιανδρο
Διατροφικά στοιχεία
529 Θερμίδες (kcal)
53,2 Υδατάνθρακες (γρ.)
36,8 Πρωτεΐνες (γρ.)
15,8 Λίπος(γρ.)

Οδηγίες

1.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Κόβουμε την γλυκοπατάτα σε στικς και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Ψήνουμε τη γλυκοπατάτα για ~15 λεπτά (στο μισό χρόνο καλό θα ήταν να γυρίσουμε τις γυρίσουμε έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα).
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Αφαιρούμε το νερό από την κονσέρβα τόνου κρατώντας ½ κ.σ στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε στο επόμενο βήμα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τον τόνο με την μουστάρδα, την τριμμένη βρώμη, το χυμό λεμονιού, το νερό, το λάδι και τα μυρωδικά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σφύξουν
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Τέλος, ψήνουμε τα μπιφτέκια τόνου σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 4 λεπτά από την κάθε μεριά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Για να είμαστε σίγουροι ότι τα μπιφτέκια τόνου θα κρατήσουν το σχήμα τους κατά την διάρκεια του ψησίματος, προτείνουμε, μόλις πλαστούν να τοποθετηθούν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 93 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά