Καραμελωμένο κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας

50 ΛΕΠΤΑ

Μέτρια Δυσκολία

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Στα γιορτινά τραπέζια, όποιος ετοιμάζει τα φαγητά έχει πάντα το άγχος αν θα αρέσουν τα φαγητά που θα σερβίρει. Το συγκεκριμένο πιάτο σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!! Το αγαπητό, στους περισσότερους, κοτόπουλο φτιαγμένο με λίγο πιο ιδιαίτερο τρόπο λόγω των ημερών σε συνδυασμό με μια εναλλακτική επιλογή πουρέ!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σόγια σος
12 αποξηραμένα δαμάσκηνα
12 αποξηραμένα βερίκοκα
1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
λίγο κύμινο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον πουρέ
2 μέτριες σελινόριζες ~1kg
λίγο κύμινο
φρέσκο μαϊντανό
Για τα σπαράγγια
500 γρ. σπαράγγια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι - πιπέρι
Διατροφικά στοιχεία
695 Θερμίδες (kcal)
84,1 Υδατάνθρακες (γρ.)
54,2 Πρωτεΐνες (γρ.)
15,9 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Για το κοτόπουλο
Ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά (~4-5 λεπτά) και τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη (άλλα 4-5 λεπτά). Στη περίπτωση που δεν χωράει το κοτόπουλο το χωρίζουμε σε δόσεις. Για να βεβαιωθούμε ότι έχει γίνει το κοτόπουλο, κόβουμε ένα κομματάκι στη μέση για να ελέγξουμε το εσωτερικό του.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε το βαλσάμικο, το μέλι, τη σόγια, τα βερίκοκα, το σουσάμι, το πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί όλο το κρέας και να πήξει η σάλτσα (~ 5 λεπτά).
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Για τον πουρέ
Πλένουμε την σελινόριζα, την ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια (~2 εκατοστών)
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Βράζουμε τα κομμάτια σελινόριζας μέχρι να μαλακώσει (~20-25 λεπτά)
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Μόλις είναι έτοιμη, στραγγίζουμε και με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε και προσθέτουμε το κύμινο και τέλος το φρέσκο μαϊντανό.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
Για τα σπαράγγια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
8.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος της βάσης περίπου 2-3 εκ. και ξεφλουδίζουμε από τη μέση και κάτω με ένα πίλερ.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
9.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
10.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα σπαράγγια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το μείγμα του σκόρδου από το τηγάνι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
11.
Ψήνουμε στο φούρνο για ~15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Για να γίνει πολύ ζουμερό το κοτόπουλο σας, αλατίστε το κάποιες ώρες πριν το ψήσετε.
Για την αποφυγή μεταφοράς μικροβίων από τα χέρια μας σε τρόφιμα και σε σκεύη καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσης κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του γεύματος.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία .

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 87 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά