Γεμιστές ντομάτες με αυγό και τυρί

20-25 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις μία διαφορετική εκδοχή της κλασικής γεμιστής ντομάτας; Το συγκεκριμένο γεύμα είναι πολύ εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό και πολύ γευστικό! Λόγω του αυγού και τη γέμιση τυριού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και κατ’ επέκταση αρκετά χορταστικό! 

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
2 μεγάλες ντομάτες
2 αυγά
60γρ. τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών
30 γρ. τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών
2 κ.σ. γιαούρτι 2%
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Μπαχαρικά επιλογής
Διατροφικά στοιχεία
459 Θερμίδες (kcal)
2,4 Υδατάνθρακες (γρ.)
43,3 Πρωτεΐνες (γρ.)
28,9 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το κρατάμε στην άκρη προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Αναμειγνύουμε την φέτα, με το γιαούρτι το αλάτι και το πιπέρι
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Στη βάση της ντομάτας βάζουμε το μείγμα του τυριού, μετά το αυγό ολόκληρο και τέλος το τριμμένο τυρί και τα μπαχαρικά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε τις ντομάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο οποίο έχουμε βάλει το μείγμα από τις ντομάτες που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
7.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά στο ταψί π.χ κολοκυθάκια, πιπεριές και μελιτζάνες. Σε αυτή τη περίπτωση προσθέστε λίγο νεράκι στο μείγμα του εσωτερικού της ντομάτας και του ελαιολάδου.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 93 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά