Burger μανιταριών

30-35 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Ένα κλασικό burger (ειδικά αν είναι αγορασμένο απ’έξω) έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε trans λιπαρά και αλάτι. Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του μανιταριού σε φυτικής προέλευσης πρωτεΐνη θα προσφέρει μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού σε σύγκριση με το ψωμί.

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
2 μανιτάρια portobello
1 μπιφτέκι κοτόπουλο ~120γρ.
1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών
Ντομάτα
Κρεμμύδι
Μείγμα μπαχαρικών: σκόνη σκόρδο, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη, κόλιανδρο
1κ.γ. ελαιόλαδο
Sauce
1κ.σ. μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
2κ.γ. κέτσαπ με στέβια
2κ.γ. μουστάρδα
2κ.γ. μπαλσάμικο ξύδι
Διατροφικά στοιχεία
357 Θερμίδες (kcal)
16,7 Υδατάνθρακες (γρ.)
27,7 Πρωτεΐνες (γρ.)
15,8 Λίπος(γρ.)

Οδηγίες

1.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τον κορμό του μανιταριού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη μία κουταλιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό χαρτί με την κλειστή μεριά τους προς τα κάτω. Τα μανιτάρια χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να ψηθούν. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, αφαιρούμε τα υγρά προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε στην άκρη.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια κόβουμε σε ροδέλες την ντομάτα και το κρεμμύδι. Αν είστε λάτρεις του μπαλσάμικου μπορείτε να τσιγαρίσετε τα κρεμμύδια με μπαλσάμικο μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Ψήνουμε το μπιφτέκι σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 10-15 λεπτά (για έξτρα γεύση μπορείτε να σβήσετε το μπιφτέκι με λίγο λευκό κρασί) Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα την ισχύ της κουζίνας.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για την sauce και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Ώρα να τελειοποιήσουμε το burger μας! Παίρνουμε το ένα μανιτάρι που θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση και προσθέτουμε την μισή ποσότητα απο την sauce. Σειρά μετά έχει το μαρούλι, το μπιφτέκι, το τυρί, η υπόλοιπη sauce , η ντομάτα, το κρεμμύδι και τέλος το δεύτερο μανιτάρι. Ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα και να λιώσει το τυρί.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Τα μανιτάρια αποτελούνται από αρκετό ποσοστό νερού. Στη περίπτωση που θέλετε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη καλό θα ήταν να τα μαγειρέψετε πρώτα να περιμένετε να κρυώσουν και ύστερα να τα τοποθετήσετε σε σακουλάκια τροφίμων.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία.

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 92 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά