Τυροπιτάκια Κουρού

60 ΛΕΠΤΑ

Μέτρια Δυσκολία

20 ΤΕΜΑΧΙΑ

Τα έτοιμα τυροπιτάκια, τις περισσότερες φορές έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, καθώς συνήθως τα τυριά που χρησιμοποιούν είναι πλήρες σε λιπαρά. Γι’αυτό το λόγο προτιμήστε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά τυροπιτάκια, γνωρίζοντας τα υλικά που χρησιμοποιείτε και σίγουρα θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
220 γρ. γιαούρτι 2%
80 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. baking powder
1 αυγό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
100 γρ. cottage
75 γρ. ανθότυρο
75 γρ. φέτα light
Διατροφικά στοιχεία
52 Θερμίδες (kcal)
3.4 Υδατάνθρακες (γρ.)
2.5 Πρωτεΐνες (γρ.)
3.1 Λίπος (γρ.)

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά (το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι) και τα ανακατεύουμε.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, γιαούρτι και το αυγό) και πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 28-30 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε έτσι ώστε να μπορούμε μετά να προσθέτουμε την γέμιση.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Για τη γέμιση
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης (cottage, ανθότυρο και φέτα) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Στο κάθε τυροπιτάκι προσθέτουμε ~ 1 κ.γ από την γέμιση, ενώνουμε τις δύο άκρες και κλείνουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές στη γέμιση
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 87 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά