Γεμιστά μανιτάρια με κρέμα τυριού και λαχανικών
Αν είσαι λάτρης του τυριού και των μανιταριών πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι σχεδιασμένη για ένα vegetarian, γευστικό, γρήγορο και θρεπτικό γεύμα αυξημένο σε πρωτεΐνη. Τα μανιτάρια περιέχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μειωμένη περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος και αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για το βραδινό σου.
No Reviews
Υλικά
Μερίδες
2 μανιτάρια portobello | |
60γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών | |
2 πολύχρωμες μέτριες πιπεριές | |
1 μικρό ξερό κρεμμύδι | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
Λίγο λευκό κρασί | |
Ψιλοκομμένο βασιλικό | |
1κ.γ. ελαιόλαδο | |
Αλάτι και πιπέρι |
Διατροφικά στοιχεία
191
Θερμίδες (kcal)
5,8
Υδατάνθρακες (γρ.)
6,6
Πρωτεΐνες (γρ.)
11,6
Λίπος(γρ.)
Οδηγίες
1.
Αφαιρούμε τις βάσεις των μανιταριών και τις κρατάμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βάσεις των μανιταριών και τις πιπεριές κομμένα σε καρέ κομματάκια.
Σε αυτό το σημείο πολτοποιούμε και το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί βάζουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Καλή απόλαυση!!!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η ποσότητα των μανιταριών που θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από το πόση γέμιση θέλεις εσύ να έχει το κάθε μανιτάρι. Μπορείς π.χ να χρησιμοποιήσεις την γέμιση σε 2 είτε σε 3 μανιτάρια.
Αν σου αρέσει ο συνδυασμός του τυριού κρέμα με το κίτρινο τυρί μπορείς να χωρίσεις την προτεινόμενη ποσότητα και να χρησιμοποιήσεις 30γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών και 30γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.