Vegan Burger μανιταριών

30-35 ΛΕΠΤΑ

Εύκολο

1 ΜΕΡΙΔΑ

Ένα κλασικό burger (ειδικά αν είναι αγορασμένο απ’έξω) έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε trans λιπαρά και αλάτι. Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του μανιταριού σε φυτικής προέλευσης πρωτεΐνη θα προσφέρει μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού σε σύγκριση με το ψωμί. Προσθέτουμε και ένα μπιφτέκι vegan ή λαχανικών και βουαλά!

No Reviews

Υλικά

Μερίδες
2 μεγάλα portobello
1 μπιφτέκι vegan ~120γρ.
1 φέτα τυρί vegan
Ντομάτα
Κρεμμύδι
Μείγμα μπαχαρικών: σκόνη σκόρδο, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη, κόλιανδρο
1κ.γ. ελαιόλαδο
Sauce
1κ.σ. μαγιονέζα vegan
2κ.γ. κέτσαπ με στέβια
2κ.γ. μουστάρδα
2κ.γ. μπαλσάμικο ξύδι
Διατροφικά στοιχεία
513 Θερμίδες (kcal)
11,4 Υδατάνθρακες (γρ.)
22,2 Πρωτεΐνες (γρ.)
39 Λίπος(γρ.)

Οδηγίες

1.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τον κορμό του μανιταριού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη μία κουταλιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό χαρτί με την κλειστή μεριά τους προς τα κάτω. Τα μανιτάρια χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να ψηθούν. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, αφαιρούμε τα υγρά προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε στην άκρη.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
2.
Μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια κόβουμε σε ροδέλες την ντομάτα και το κρεμμύδι. Αν είστε λάτρεις του μπαλσάμικου μπορείτε να τσιγαρίσετε τα κρεμμύδια με μπαλσάμικο μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
3.
Ψήνουμε το μπιφτέκι σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 3-5 λεπτά από την κάθε μεριά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα την ισχύ της κουζίνας. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για την sauce και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα!
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
4.
Ώρα να τελειοποιήσουμε το burger μας! Παίρνουμε το ένα μανιτάρι που θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση και προσθέτουμε την μισή ποσότητα απο την sauce. Σειρά μετά έχει το μπιφτέκι, το τυρί, η υπόλοιπη sauce , η ντομάτα, το κρεμμύδι και τέλος το δεύτερο μανιτάρι.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα και να λιώσει το τυρί.
Επισήμανση ως ολοκληρωμένο

Σημειώσεις

Τα μανιτάρια αποτελούνται από αρκετό ποσοστό νερού. Στη περίπτωση που θέλετε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη καλό θα ήταν να τα μαγειρέψετε πρώτα να περιμένετε να κρυώσουν και ύστερα να τα τοποθετήσετε σε σακουλάκια τροφίμων.
Η διατροφική αξία ενδέχεται να διαφέρει βάσει του τρόπου σερβιρίσματος και των συστατικών στα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, τα συστατικά μπορεί να αλλάζουν. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να αποφύγετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία..

Αφήστε μια απάντηση

Icon

5,0 93 reviews

img for alt divΕίναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις!Κατερίνα Ζορμπά